Sådan skaber du et sundere arbejdsmiljø

Vi bruger en stor del af vores vågne timer på arbejdspladsen, derfor er det vigtigt at sørge for et sundt arbejdsmiljø. Dette kan medvirke til færre sygedage samt mere velvære og produktivitet på arbejdspladsen.

Du tænker sikkert ikke så meget over det, men de ting som omgiver os i vores dagligdag, computer, telefon, printer, og andet EDB udstyr, er et optimalt samlingssted for bakterier.

Din arbejdsstation er faktisk oftest det mest bakteriefyldte område i virksomheden, den slår endda toilettet. Studierne har vist, at et skrivebord har 400 gange så mange bakterier, som et toiletsæde. Det er der flere grunde til. Først og fremmest er det oftest der, du bruger størstedelen af din arbejdsdag. Hvis din arbejdsplads hører under statistikkerne, så er din telefon den mest bakteriefyldte genstand på kontoret, efterfulgt af arbejdscomputeren på andenpladsen. Derfor, er det vigtigt at rengøre telefonen, computeren, EDB udstyret og resten af din arbejdsplads regelmæssigt. På den måde skaber du et sundere arbejdsmiljø og nedsætter dine chancer for at blive syg.

Derfor vil SP Rengøring gerne give dig gode tips til, hvordan du rengør din arbejdsstation. Du er selvfølgeligt altid velkommen til at kontakte os og få et tilbud på en rengøringsopgave.

Sådan rengør du din fastnet telefon.

Du skal bruge en ren klud, gerne i microfiber, og mild universelrengøringsmiddel. Sørg for at bruge et desinficerende rengøringsmiddel, for at dræbe bakterierne. Det er vigtigt, at du ikke påfører rengøringsmidlet direkte på telefonen, da fugten kan trænge ind i selve telefonen og ødelægge den. Derfor skal midlet altid sprayes på kluden, dette sikrer også jævn fordeling af rengøringsmidlet. Start med at rengøre overfladerne på telefonen, såsom telefonrøret, de store overflader på selve telefonen, og glem endelig ikke den eventuelle ledning. Derefter skal du være særligt grundig med rengøringen af mundstykket og tastaturet. Det er især der, de fleste bakterier sidder og det er også disse flader, du er i tættest kontakt med.

Sådan rengør du mobiltelefonen.

Med mobiltelefonen skal man være mere forsigtig, da de fleste har smartphones med følsomme touch skærme. Det er derfor vigtigt at du bruger de rigtige rengøringsmidler, som ikke ødelægger skærmens udseende og funktion. Her er det især vigtigt at bruge en blød klud, så du ikke ridser skærmen, for eksempel microfiber.

Håndsprit er et effektivt middel til at dræbe bakterierne, også dem, der sidder på mobiltelefonen. Sørg for, at håndspritten er jævnt fordelt og at den er gnedet ind i kluden. Tør forsigtigt hele telefonen af, resterne af håndspritten vil hurtigt fordampe. Hvis du bruger et cover til din telefon, så husk at tage det af og rengøre det på samme måde. Plastik og silikone covers kan vaskes med sæbe og varmt vand. Denne rengøringsmåde egner sig også til rengøring af tablets, som nemt kan blive glemt i rengøringsprocessen.

Det er en rigtig god ide at rengøre mobiltelefonen jævnligt. Hav for eksempel håndsprit og en klud i arbejdsbordets øverste skuffe, på den måde vil du nemt huske regelmæssig rengøring af mobilen. Det er også en god ide at sørge for at rengøring af telefoner og EDB udstyret er en fast del af jeres rengøringsaftale. Det er det hos SP Rengøring.  

Kontakt os for et gratis tilbud på rengøring!

Rengøring af computerskærm.

Både bærebare og stationære computere består af to dele, en skærm og et tastatur. Disse dele skal rengøres på forskellige måder. Start med at tørre skærmen af med en tør, blød klud. Hvis dette ikke fjerner alt snavs, kan du blande en dråbe opvaskemiddel i lidt lunt vand. (et billede af skål med sæbevand, opvaskemiddel og klud i baggrunden)  Dyp kluden i sæbevandet og vrid den grundigt. Tør forsigtigt skærmen af. Når alle pletter er tørret af, vask kluden fri for sæbe i lunt vand og vrid den grundigt. Tør skærmen af for at fjerne sæberester. Derefter tør skærmen af med en tør klud.

Hvis du ofte oplever at din computerskærm er beskidt, og du ikke gider bruge tid på rengøring med sæbevand, kan man købe rengøringsmidler specielt udviklet til skærme. Dem skal man blot spraye på ofte medfølgende microfiberklud og rense skærmen.

Rengøring af tastatur

Start med at rense under tasterne. Hvis du har en stationær computer, kan du trække stikket fra tastaturet ud, vend det på hovedet og forsigtigt ryste det. Hvis du har en bærbar

computer, skal du sørge for at slukke for den inden du påbegynder processen. Du kan også bruge dåsekomprimeret luft for at komme af med skidtet under tasterne. Efter du har fået snavset under tasterne ud, er det tid til at gøre rent mellem tasterne.

Her skal du bruge:

  • Sprit (eller Isopropylalkohol – kan bl.a. fås i Matas)
  • Vatpinde
  • Vat eller vatrondeller
  • Microfiberklud

Start med at rense imellem tasterne ved at dyppe en vatpind i sprit og tørre af mellem tasterne. Udskift vatpinden hvis den bliver meget beskidt midt i processen.  Derefter, dyp vatrondellen (eller vat) i sprit og tør forsigtigt tasterne og større overflader af. Det er vigtigt, at moderere brugen af sprit, da det kan skade computeren/tastaturet hvis der kommer dråber af sprit under tasterne. Afslut med at tørre hele tastaturet af med en tør microfiberklud.

%

Garanteret tilfredshed

Vi kan sikre dig fuld tilfredshed.

Vi gør rent som vor moder gjorde det – og det gør en forskel – både for dig og for os.

Klar til en stabil leverandør?

Giv os et kald – og lad os give dig et uforpligtende tilbud på en skræddersyet løsning.

SP Rengøring APS

Industrivej 9
DK – 6230 Rødekro

email: sp@sp-ren.dk

Tel: 74 69 46 10
Fax: 74 69 46 13